وضعیت حاشیه نشینی در ایران / نامزدهای انتخابت ریاست جمهوری چه می گویند؟
طرح حاشیه نشینی در اولین مناظره انتخابات دوازهمین دوره ریاست جمهوری نشان داد که حاشیه نشینی موضوغ مهمی هم برای نامزده های ریاست جمهوری دوازدهم و هم برای مردم است.
به گزارش خبر فوری / حاشیه نشینی زمانی داغ شد که روز گذشته نامزدهای انتخابات دوازهمین دوره ریاست جمهوری به آن پرداختند. در ادامه مردم هم به این موضوع واکنش نشان دادن و با جستجوی کلمه "آمار حاشیه نشینی در ایران" این عبارات رتبه پنجم در جستجوی کلمات گوگل را به خود اختصاص داد.
این پدیده دلایل و علل خاص خود را دارد و در همین خصوص نامزدهای ریاست جمهوری نیز واکنشهای متفاوت و حتی متضادی را نسبت به این موضوع داشتند.
ابراهیم رئیسی کاندیداهای ریاست جمهوری گفت: ما چارهای که برای حاشیهنشینی در نظر گرفتهایم بازگشت به سیاستهای آمایش سرزمین توزیع صحیح جمعیت بویژه بکاریگری صحیح منابع آب در کشور است.
اما در مقابل حسن روحانی رئیس جمهور اعتقاد به صحبت های رئیسی نداشت و گفت: حاشیه نشین برای اشتغال خودش ناچار است مهاجرت بکند، پس مسئله مهم مسئله بیکاری است.
این تفاوت در نظرات در اجرا نیز در چند سال گذشته و با مروری بر آمارها خود را بیشتر نشان میدهد که در حوزه اجرا هیچ ایده قابل استفاده و اجرایی وجود ندارد.
عدم وجود نظر واحد هم در حوزه تئوریک و هم در حوزه اجرا در آمارها هم خود را نشان می دهد. طی بررسی خبرنگار ما هیچ منبع رسمی در خصوص حاشیه نشینی آماردقیقی اعلام و اطلاعاتی را نیز منتشر نکرده است و اگر صبحت های افراد جستجویی کنیم در آمار هم هیچ اتحادی نمی بینیم.
رئیس سازمان بهزیستی کشور به وجود ۱۲ تا ۱۳ میلیون جمعیت حاشیهنشین در کشور اشاره می کند و در مقابل صدیف بدری سخنگوی فراکسیون شهری و روستایی مجلس می گوید: در حال حاضر 20 میلیون نفر از مردم کشورمان در سکونتگاههای غیررسمی و بافتهای فرسوده زندگی میکنند.
تعاریف حاشیه نشینی
در
تعاریف اصلی حاشیه نشینی که از سوی اعلامیه نشست تخصصی نایروبی (2002) و
ستاد ملی توانمندسازی سکونتگاه های غیررسمی ارائه شده است. فقر و وضع اسف
بار بهداشتی مردم، قابل درک است.
ستاد ملی توانمندسازی سکونتگاه های غیررسمی: بافت هایی هستند که....
- ۹۶/۰۲/۰۹
- ۱۲۴ نمایش